Olika typer av resväskor

Det finns många olika sorters resväskor och det är viktigt att välja en som passar dina behov och din livsstil. Ditt val av väska är avgörande för reseupplevelsen. Denna guide ger dig information om de vanligaste typerna av resväskor.

Kabinväska

En kabinväska är en praktisk väska som är lätt att resa med. Den kan vara mjuk eller hård och oftast är den monterad på hjul med ett handtag som kan dras ut. Väskan används som handbagage och passagerare får ta med sig den in i flygplanskabinen och lägga på bagagehyllan ovanför sätet. Det finns ett stort utbud av snygga kabinväskor, varav de från Samsonite anses vara bland de bästa. Om du vill ha en modern och högkvalitativ kabinväska som håller i flera år är Samsonite ett utmärkt val. Välj bland ett stort antal färger och modeller.

Alltfler flygbolag tar ut en avgift för incheckat bagage. Detta gör att många resenärer väljer att resa endast med handbagage och därför har kabinväskan blivit en av de mest populära väskmodellerna. Moderna kabinväskor är praktiskt utformade så att du får plats med det viktigaste. Oftast rymmer de mer än vad du tror och de flesta väskor har särskilda fack där du kan förvara värdesaker. Det kan även vara bra att köpa en modell med ett lås så att du kan låsa väskan. Det är mycket viktigt att du köper en kabinväska som uppfyller storlekskraven hos de olika flygbolagen. Standarden för kabinväskor är 56 cm x 45 cm x 25 cm hos de flesta flygbolag, men det är dock upp till varje flygbolag att bestämma vad som gäller hos just dem. Kontrollera därför med flygbolaget innan dina resa, framför allt om du reser med ett lågprisbolag.

För vem: weekendresenären och affärsresenären.

Litet handbagage

Hos de flesta flygbolag får du ta med dig både en kabinväska och ett litet handbagage när du reser utan incheckat bagage. Ett litet handbagage utgörs oftast av en liten väska i form av en portfölj, datorväska, handväska eller ryggsäck. Vissa lågprisbolag tillåter dock endast ett litet handbagage.

För vem: resenären som vill resa lätt eller bara ska vara borta över dagen.

Hård resväska

En hård resväska är bra om du väljer att checka in ditt bagage. Hårda resväskor är ofta gjorda i tåliga material som polypropylen, vilket är både lätt, stöttåligt och skyddar innehållet mot temperaturförändringar under resan. Många hårda resväskor är praktiskt utformade med fack, vilket gör att du enkelt kan packa och organisera dina kläder och tillbehör. Hårda resväskor är oftast monterade på hjul med ett handtag som kan dras ut. Detta gör att du enkelt kan transportera väskan utan att du behöver bära den. Denna typ av resväska finns ofta i flera olika storlekar och du kan välja efter behov. Dessutom har de ofta lås.

För vem: långresenären och barnfamiljen. Den passar även dig som har ömtåliga föremål, exempelvis souvenirer eller vinflaskor, som måste checkas in.

Mjuk resväska

En mjuk resväska är flexibel och storleken kan justeras beroende på hur full väskan är. De mjuka resväskorna är lättare än de hårda och passar därför bra om din packning är tung och flygbolaget har strikta viktkrav. En annan fördel är att de tar upp mindre plats i hemmet när de inte används.

För vem: resenären som vill ha en flexibel och expanderbar väska.