sommartid

Varmaste sommaren på evigheter

Nog är det härligt med sommar och sol. Men om jag ska vara riktigt ärlig så kan jag tycka att det har blivit lite väl varmt på sistone. Det var som om sommaren anlände på mindre än en vecka. Jag minns att det hade snöat bara några veckor innan sommaren slog till i maj. Det började med att vi alla (tror jag) försökte ta vara på varenda varma, sommardag eftersom vi i Sverige inte är så värst vana vid den här typen av väder. Men sedan bara fortsatte värmen att hålla i sig och helt plötsligt behöver vi regn! Det är en kris i Sverige nu och jag är såklart ledsen på grund av att bönder måste nödslakta boskap. Och en sak som gör mig väldigt ledsen, upprörd och rädd är grillförbuden som folk inte respekterar.

Min grillsommar blev inte som planerad

I våras började jag förbereda det som jag trodde skulle bli min bästa grillsommar någonsin. Jag köpte in många spännande saker, och en ny grill, från https://bluegaz.se med roliga tillbehör. I början av sommaren fick vi några riktigt fina kvällar på altanen med den nya grillen och riktigt god mat! Något som har blivit min nya favorit är att lång grilla kött av olika former. Men eftersom det finns vegetarianer i familjen var vi även tvungna att experimentera mycket med grönsaker och härliga såser. Ett tips är att lägga grönsaker i folie och sedan låta dem varma till sig i grillen. Till dessa serverade vi en tomatsalsa som hade lite sting i sig tack vare chili som vi odlat hemma. När det sedan blev torrt och det utfärdades grillförbud så var vi såklart väldigt besvikna, men vi håller hoppet uppe om att det börjar regna snart så att vi kan få njuta av några fler grillkvällar.person som äter melon

Några tips för att svalka sig i sommar

Vad vi gjorde redan förra sommaren var att vi faktiskt köpte en AC som man kan ha i sovrummen. Särskilt på övervåningen märkte vi att det blev väldigt varmt och det gick knappt att sova där några nätter nu i sommar. Så som tur var kom vi på att vi har en AC som vi kopplade in och satte igång på kvällarna. Man måste tänka på att stänga dörrar och fönster så att kylan inte går ut, annars är det ingenting man måste tänka på. Riktigt behagligt och en bra lösning på värmen!