Te

Örter har under oerhört lång tid hjälpt människor till god hälsa. All medicin har sina rötter i örterna och deras förmågor. Så varför inte gå tillbaka till örterna för att komma i balans och harmoni. Här är några exempel på teer som kan vara värda att testa: Citronmeliss Hjälper mot nervös mage, hjärtklappning och är också bra vid insomningsproblem. Används sedan länge inom naturmedicinen och är bra vid problem där det kvinnliga könshormonet är inblandat, tex menstruationsproblem och klimakteriebesvär. Hjälper även vid spänningshuvudvärk och magkramper. Björnbärsbladste Verkar blodstillande vid kraftiga menstruationsblödningar. Fungerar bra som gurgelvatten vid inflammationer i munhålan. Maskroste Minskar vätskemängden i kroppen utan att påverka kroppens kalciumhalt. Löser upp slaggämen i bindväven. Bör drickas osötat för bästa effekt. Brännäslete Av roten kan te bryggas som underlättar urinflödet och är därför bra mot prostatabesvär. Innehåller rikligt med kiselsyra, vitaminer och mineraler som är viktiga för blodbildningen.