Shamanism

                            Shamanism Shamanism är en uråldrig tradition som innebär att leva i balans med naturen och allt i den. Shamanismens rötter finns i Ryssland och har sedan spridit sig ända till Amerika. Shamanskatekniker hittas över hela världen och räknas till världens äldsta form av religion. Metoderna kan variera men innehållet är det samma. Genom att kontakta naturen och de väsen som lever i den men också genom andra, parallella verkligheter, kan man få svar om sitt eget liv eller skapa balans och harmoni på olika plan. I vårt eget liv, familjen, platsen vi bor på och så vidare. Shaman är titeln på den person som är mycket kunnig på området. Det är också en titel som tilldelas denne person och inget personen själv kallar sig. Att bli shaman var oftast inget som någon valde, det var/är snarare andarna som valde ut den som skulle gå den vägen och träningen var hård och krävande. Två varianter Arktisk shamanism och Generell shamanism. Skillnaden är att i den arktiska shamanismen går shamanen ner i djup trans, i bland i medvetslöshet under arbetet medan i den generella shamanismen är transen lättare. Inom den Arktiska shamanismen används trumma eller skallra för att försätta shamanen i trans, i olika generella shamanismtraditioner används droger som framställs med hjälp av växtdelar.