Planering tusenmilafärd

Även en tusenmilafärd börjar med ett steg…Allt du gör i livet som du har långsiktiga planer med planerar du för.Men ofta, allt för ofta glömmer vi bort att även vårt välmående måste planeras. I alla fall om vi har svårt att låta det ta plats naturligt för alla ”måsten”.Välmående handlar också om att inte göra något alls. Att inse att det inte är syndigt, fult eller som ska ge dåligt samvete. Välmående kan mycket väl vara en kväll på soffan med dosan i hand och telefonen avstängd. Den kan också vara att säga nej till den där släktmiddagen som svärmor tjatat om. Att säga nej till barnens önskan om att skjuts för 110 gången den dagen – och välmående handlar om att lyssna på sin inre röst.Börja därför din resa mot det liv du vill ha genom att titta på ett tidsperspektiv. Ta inte i för mycket med att lägga om kost, motion, egen tid och annat som du vill förändra utan tänk realistiskt på det. Att förändra sina vanor är bättre och hållbarare om man gör det ett steg i taget.