Nej till sommarkatter

      Nej tack! S?g ifr?n, s?g nej till sommarkatt” Varje sommar ?verges katter p? de mest horribla s?tt. De l?ggs i kartonger och backas ?ver av familjens bil. L?ggs i kartonger och skjuts. L?ggs i p?sar och dr?nks eller sl?ngs ned i containers f?r papper och glasinsamling. Andra finner sin husd?rr l?st och husse och matte borta. Andra kastas ur bilen n?r resan hem?t b?rjar. Det finns de som tror att katten klarar sig sj?lv i naturen? I st?llet sv?lter de, lider av v?rme, mygg, regn, kyla samt av r?dsla och f?rvirring.. VARF?R? Man undrar varenda g?ng varf?r. Att skaffa ett djur ?r att ta p? sig ett ansvar som ska r?cka flera ?r. Inte ett par m?nader. Sm? s?ta kattungar v?xer upp, blir ton?ringar och sedan vuxna. Precis som med m?nniskor, det ?r s?llan en dans p? rosor eller ett enkelt liv att vara djur?gare men ansvaret kvarst?r. Djur ?r inga levande leksaker – de ?r k?nnande och t?nkande varelser precis som du och jag. De har r?ttigheter trots att de saknar dessa i lagboken. Det ?r bara ditt samvete och din moral som r?knas men de s?ger en hel del….