Min egentid

Har du svårt att ge tid åt dig själv?Plocka då fram din almanacka och boka tre timmar i veckan med absolut INGENTING. ”DIN TID”.Det spelar ingen roll att du inte har något att göra när den dagen och den timmen kommer för just då ska du göra det du känner för då.Dock inte hänga tvätt, passa syskonbarnen, laga mat eller annat som du så duktigt hinner med bara för sakens skull.I början kan det vara oerhört svårt att veta vad du ska göra denna timme. Du känner dig för stressad för att lägga dig med en bok. Det känns för konstigt att läsa tidningen mer än du hann på morgonen. Det är OK!Alla nya vanor är ovana till en början.  Men i ärlighetens namn, vad var det du drömde om, det du längtade efter att göra?En avslappnande massage?Bra! Boka in den på nästa ”DIN TID” och detta utan att du ska få dåligt samvete att ”din tid” kostar. Klart det kostar att vara en toppen kvinna, mor och hustru resten av veckan. Eller ville du ta en promenad i skogen? På med kläderna utan att känna att du måste ta med dig barnen eller hunden. Det är din tid vi talar om. Alltför ofta har jag hört att familjen börjar protestera när någon börjar skapa ett nytt mönster. Det är för att de känner sig hotade, trots att det absolut är tvärtemot. Att skapa tid för sig själv resulterar i att man har mer tid och engagemang för de övriga på resterande tid. Därför kan det vara bra att prata med familjen och redan när barnen är små lära dem att de har rätt till ”sin tid”.