Fyrbenta djuren

Djuren – de fyrbenta  av Indianerna l?rde sig av djuren, v?ra fybenta br?der och systrar, hur livet skulle levas p? r?tt s?tt. ?ven kallat ”Den r?da v?gen” Det skygga r?djuret l?rde dem k?nslighet. Den ?dmjuka myran kraften i t?lamod och uth?llighet. Varje m?nniska har ocks? sin egna djur som l?r dem om dem sj?lv ,och deras speciella mediciner. Dessa djur kallas totemdjur. Indianerna ser inte p? naturen som en kamp d?r de starka ?verlever och de svaga g?r under. Denna bild ?r den tanke som Europ?erna har. M?nniskorna p? ”Turtle Island” ser naturen som ett n?t av ?msesidiga handlingar. Indianerna levde ocks? i samma anda att ge och ta. Sk?ldpaddan representerar f?r indianerna Moder jord. Den personifierar ocks? gudinnekraften – den kraft som skapar allt liv. Sk?ldpaddan l?gger sina ?gg i jorden – utan den kan inget liv bli till.   Sk?ldpaddan ?r ett djur som blir mycket gammalt. Med ?lder kommer vishet och f?rst?else. ?ven detta en anledning till att den symboliserar den urgamla jorden. Sk?ldpaddan l?r oss att bejaka v?r kreativa sida likv?l som att h?lla oss jordade – i kontakt med jorden vi g?r p? och lever med. Den har ocks? stor modersk?rlek att l?ra oss!