Mat

Maten vi äter

Maten är energin vi tillför vår kropp för att den ska orka och för att vi ska känna oss pigga och glada. Vad vår kropp behöver för mat är individuellt. En del mår bättre av att undvika mjölk och köttprodukter. Andra behöver mer kött osv. Oavsett vilken mat du äter, var noga med kvalitén och ät inte mer än du behöver. Att planera sin matsedel är bra ekonomiskt men ibland talar vår kropp mycket tydligt om för oss vad den önskar och försök att lyssna till detta mer än du gjort tidigare. Är du inte van att lyssna till din kropp kan det i början vara svårt att veta hur den talar till dig. Gör då experimentet att titta i en kokbok och ”känn smakerna” när du bläddrar i din bok. Här kommer jag också att dela med mig av mina favorit recept och hoppas du har lust och modet att prova. Jag är inte vegetarian men äter inte griskött (Vill du veta varför jag slutade med griskött? Läs här!) helst vegetariskt för jag har märkt att jag får mest energi av det. Jag blir inte tung och trött utan tvärtom. Jag lärde mig att lyssna på min kropp efter att jag lärde mig reiki. Helt plötsligt smakade maten ingenting. Bara grönsaker smakade något och jag undrade om jag aldrig mer skulle kunna äta vanlig mat. Men det var bara min kropp som genom initieringen fick en starkare röst som jag inte kunde ignorera. Kroppen behövde just då grönsaker och jag fick finna mig i att lyssna och servera vad kroppen behövde. En nyttig läxa för jag har lärt mig att det jag kanske tycker är gott är det sista min kropp behöver för att orka med det jag kräver av den… Recept